Mrkvovo-čokoládový mlsník

Mrkvový koláč, pečenie, recept, mrkvovo čokoládový mlsník, mrkva,
shutterstock.com

Ani dnes na vás nezabudneme so skvelým receptom. Nech sa vydarí.

Suroviny:

4 vajcia, 100 g práškového cukru, 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry, 1 vanilkový cukor, 50 g krupicového cukru, 100 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 1/2 lyžičky škorice, 70 g mliečnej čokolády, 300 g mrkvy, tuk na vymastenie a polohrubá múka na vysypanie plechu.

Poleva:

100 g čokoládovej polevy, mrkvičky z marcipánu na ozdobenie (nemusia byť)

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom na tuhý sneh. Obe hmoty zľahka spojíme a potom vmiešame nastrúhanú citrónovú kôru, štipku soli, najemno pomleté orechy, preosiatu múku so škoricou a kypriacim práškom.

Nakoniec pridáme čokoládu nasekanú na kúsky a očistenú, nahrubo nastrúhanú mrkvu. Všetko dobre premiešame a dáme na plech s vyšším okrajom, ktorý sme vopred vymazali tukom a vysypali múkou. Pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 °C asi 30 minút.

Po upečení necháme krátko vychladnúť na plechu a potom vyklopíme na mriežku. Po úplnom vychladnutí potrieme zohriatou polevou. Nakrájame na porcie a ozdobíme marcipánovou mrkvičkou.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk