Vianočné pečenie: Recept na medvedie labky

Recept na medvedie labky
Recept na medvedie labky mm

Bez tejto chutnej maškrty by snáď u nás neboli ani Vianoce. Recept na medvedie labky pochádza z kulinárskeho časopisu zo sedemdesiatich rokov.

Na Medvedie labky budeme potrebovať:

230 g hladkej múky, 160 g práškového cukru, štipka mletej škorice, štipka tlčeného klinčeka, 30 g kakaa, 80 g mletých jadier lieskových orieškov alebo vlašských orechov, 170 g masla, vanilkový cukor na obaľovanie.

Postup:

Hladkú múku, práškový cukor, mletú škoricu, tlčený klinček preosejeme, pridáme kakao, mleté jadrá lieskových alebo vlašských orechov a na tenké plátky pokrájané maslo. Z prísad spracujeme cesto, sformujeme do tvaru valčeka a pokrájame na rovnaké veľké kúsky podľa veľkosti formičiek. V stredne vyhriatej rúre pečieme do zlatista. Keď sa prudko pečú, prikryjeme ich papierom na pečenie. Pretože medvedie labky majú spodnú časť v dvojitom brnení, pečieme ich v dolnej časti rúry. Len tak sa rovnomerne upečú. Upečené necháme chvíľu na plechu vychladnúť, potom formičky obrátime a poklepom na dno medvedie labky vyklopíme. Ešte teplé obaľujeme vo vanilkovom cukre.

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk