Marcelina podrážka

Orechové rezy, Marcelina podrážka, recepty, pečenie, zákusok, jedlo
mm

Chutný orechový zákusok, ktorým sebe a svojim najdrahším vylepšíte víkend.

Na Marcelinu podrážku budete potrebovať

Cesto:

6 vajec, 250 g práškového cukru, 200 g mletých vlašských orechov, 5 lyžíc strúhanky, ½ balíčka kypriaceho prášku.

Plnka:

250 g Hery, 2 žĺtky, 1 Zlatý klas, 150 g práškového cukru, 2 dl silnej čiernej kávy.

Postup:

Z bielkov vyšľaháme sneh, zvlášť vymiešame žĺtky s cukrom. Primiešame orechy, strúhanku, kypriaci prášok a zľahka sneh. Hmotu vylejeme na plech, na ktorom máme naukladané tortové oplátky potreté džemom. Upečieme a na vychladnutý natrieme plnku.

Plnka:

Vymiešame Heru, žĺtka a cukor. V káve uvaríme Zlatý klas na kašu. Keď je krém skoro vychladnutý, zmiešame. Natrieme na korpus. Môžeme posypať posekanými a opraženými orechmi či strúhanou čokoládou.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk