Nečakaný hit medzi sladkými dobrotami - Mandľové tortičky Madame

Mandle kolac tortičky
Foto: ilustračné, GettyImages

Vstúpte do sveta krehkej dobroty s neodolatelnými Mandľovými tortičkami Madame. V tomto článku sa dozviete, ako si pripraviť tieto božské sladkosti, ktoré oslnia vaše chuťové poháriky.

Od rozprašovaného lístkového cesta po sladkú mandľovú plnku – všetko je tu! Pozrite sa na náš jednoduchý recept a nechajte sa zlákať na prvý pohľad.Krehká dobrota, ktorú treba vyskúšať.

Suroviny

  • 300 g mrazeného lístkového cesta,
  • 125 g olúpaných pomletých mandlí,
  • 120 g práškového cukru,
  • 1 vajce,
  • 4 polievkové lyžice mlieka,
  • 2 polievkové lyžice Umu,
  • nastrúhaná kôra z chemicky neošetreného citróna,
  • olúpané mandle.

Postup

Lístkové cesto rozmrazujeme pri teplote miestnosti 30 až 60 minút. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Tortičkové formičky vypláchneme studenou vodou. Z cesta vykrojíme okrúhle plátky primeranej veľkosti a vyložíme nimi formičky.

Niekoľkokrát prepichneme vidličkou a necháme 15 minút odpočívať. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Mandle, cukor, vajce, mlieko, Um a citrónovú kôru zmiešame na plnku, navŕšime na cesto vo formičkách, povrch zarovnáme a na každý kus poukladáme polovičky olúpaných mandlí.

Tortičky pečieme 25 minút na druhej priečke rúry odspodu. Upečené tortičky necháme niekoľko minút vo formičkách, potom ich opatrne vyberieme a necháme celkom vychladnúť.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk