Linecké koláčiky

Linecké koláče
Shutterstock

Vianoce sa blížia, je čas zarobiť cestá na tradičné koláčiky.

Linecké koláčiky by nemali chýbať na žiadnom vianočnom stole. Môžete si ich pripraviť podľa tradičného receptu.

Suroviny na cesto:

300 g hladkej múky, 200 g Hery, 100 g práškového cukru, 2 žĺtky, citrónová kôra.

Na obaľovanie a potretie:

vanilkový cukor, práškový cukor, marhuľový džem.

Postup:

Zo surovín na cesto vypracujeme kompaktné cesto. Zabalíme do fólie a necháme pár hodín, ideálne pár dní v chladničke odležať. Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme, vykrajujeme tvary podľa toho, aké sa nám páčia.

Poukladáme na plech (netreba vymastiť ani pomúčiť) a pečieme v rúre pri teplote 170 stupňov Celzia asi 10 minút. Treba sledovať, každý ďalší plech je hotový trochu skôr.

Po vychladnutí zlepujeme obľúbeným džemom a obaľujeme v zmesi vanilkového a práškového cukru. Môžeme aj len posypať práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk