Lahodné recepty a tipy od známej cukrárky Petry Tóthovej

Cukraren petry tothovej.jpg
Foto: Bux.sk

„Snažila som sa podrobne spísať poctivé recepty k dnes už retro dezertom, ktoré si však všetci pamätáme a ktoré sa na oslavách a svadbách minú ako prvé,“ tvrdí známa cukrárka Petra Tóthová, porotkyňa šou Pečie celé Slovensko a autorka už druhej knihy. Tentoraz je to Cukráreň Petry Tóthovej.

Ako tvrdí – chuť je to, čo vás presvedčí dať si zákusok alebo tortu opäť. Preto je táto kniha plná aj poctivých surovín. Z nekvalitných surovín nikdy neupečiete kvalitný dezert. Ak recept obsahuje veľa čokolády alebo tuku, zvoľte kvalitnú čokoládu a kvalitné maslo. Na chuti to rozpoznať. Ušetriť môžete na iných ingredienciách, ktoré sú v recepte v menšom zastúpení.

Cukraren petry tothovej 1.jpg
Foto: Bux.sk

Vypočujte si rozhovor s Petrou v knižnom podcaste:

https://www.podbean.com/ew/pb-4i3e5-14af46c

Cukráreň Petry Tóthovej je kniha plná nádherných zákuskov a tort, na aké človek len tak nenatrafí. Retro recepty oblečené do moderného šatu vás zanechajú v nemom úžase nad tým, aké umelecké dielo môže vzniknúť napríklad zo sloních sĺz alebo z punčových rezov. V knihe tiež nájdete recepty na:

  • plnené kokosky
  • jamajka miňonky
  • indiánky
  • gaštanové jazýčky
  • parížske rožteky
  • francúzska kocka
  • sacher torta
  • medová torta
  • veterníky
Cukraren pt dvojstrana 2.jpg
Foto: Bux.sk

Knihu Petra rozdelila na Drobné dezerty, Rezy, Lístkové cesto a závin, ďalej Odpaľovaná hmota (venčeky a veterníky) a napokon Torty. „Upiekla som pre vás poctivú knihu plnú klasických, možno aj trochu retro dezertov. Niektorým som vytvorila nový dizajn či rovno vymyslela modernejšiu verziu. Pri ostatných dezertoch ide o starú dobrú klasiku, ktorá je nad zlato. Kniha je plná podrobných postupov s množstvom rád, ako a čo si zjednodušiť alebo obmeniť,“ popisuje svoju knihu autorka.

Medzi dezertmi zachytenými objektívom Dušana Křísteka, experta v oblasti kulinárskej fotografie, nájdete okrem dobre známych tradičných receptov aj cukrárske špeciality ako úžasné kávové zrná, realistické plnené broskyne či dizajnové okrúhle krémeše, ktorými zapôsobíte na akúkoľvek návštevu.

Petra2.jpg
Foto: Bux.sk

Ak ste vždy túžili vedieť ako pracovať s karamelom, máte jedinečnú príležitosť zdokonaliť svoje cukrárske zručnosti! A ak by vám kniha nestačila, Petra Tóthová vás privíta aj na svojich kurzoch pečenia a zdobenia.
Na jej sociálnych sieťach nájdete podrobnosti o príprave dezertov, videá s návodmi, ale i profesionálne tipy na to, ako si čas v kuchyni uľahčiť a spríjemniť.

Petra Tóthová vo videu o svojej knihe:

Milan Buno, knižný publicista

Informačný servis

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk