Lahodné jablkové mafiny

Muffin, mafiny, koláč, zákusok, recepty, jablkový koláč
shutterstock.com

Vynikajúci koláčik, ktorému máloktorý mlsný jazýček odolá.

Na Lahodné jablkové mafiny budeme potrebovať:

Suroviny:

400 g práškového cukru, 5 vajec, 2 dl oleja, 2 polievkové lyžice lekváru, 1 kávová lyžička mletej škorice, 400 g polohrubej múky, 2 kávové lyžičky sódy bikarbóny, ½ kg nahrubo strúhaných jabĺk (keď sú mokré aj menej), hrozienka.

Postup:

Cukor a vajíčka vyšľaháme do peny a postupne primiešame olej, lekvár, škoricu, múku zmiešanú so sódou, jablká a hrozienka.

Cesto plníme do formičiek na mafiny a pečieme pri teplote cca 180 °C.

Vychladnuté môžeme ozdobiť šľahačkou či čokoládou.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk