Lahodná jahodová pena

Jahodová pena ozdobená čerstvou jahodou

Chutné jahôdky už dozrievajú. Dnes máme pre vás rýchly a jednoduchý recept, v ktorom ich môžete zužitkovať!

Na jahodovú penu z bielkov budeme potrebovať:

4 bielky, 120 až 150 g práškového cukru, 300 g jahôd

Postup:

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ku ktorému pridáme práškový cukor. Zmes znovu dobre prešľaháme.

Jahody očistíme, umyjeme a roztlačíme. Následne ich zľahka primiešame k snehu z bielkov.

Hotovú penu môžeme podávať napríklad s piškótami. Mňam 🙂

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk