Recept na krehký jablkovo hruškový nákyp s orechmi

Recept na krehký jablkovo hruškový nákyp s orechmi
Recept na krehký jablkovo hruškový nákyp s orechmi Thinkstock

Ovocné koláče patria medzi tie najlepšie. Dnes opäť ďalší recept na jablkovo hruškový nákyp pre vás, po ktorom si budete oblizovať prsty.

Na jablkovo hruškový nákyp budeme potrebovať:

Suroviny

1/2 kg jabĺk, 1/2 hrušiek, 200 g masla, 200 práškového cukru, 1/2 lyžičky škorice, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 200 g orechov, 200 g strúhanky, 50 g polohrubej múky, 6 vajec, tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie zapekacej misy, 200 ml smotany, 50 g kryštálového cukru, citrónová kôra

Postup

Maslo rozpustíme, pridáme práškový a vanilkový cukor, škoricu, citrónovú kôru a štipku soli. Všetko premiešame, pridáme pomleté vlašské orechy, strúhanku a postupne vmiešame štyri vyšľahané vajcia.

Zapekaciu misu vymastíme tukom a vysypeme strúhankou, naplníme cestom. Poukladáme naň štvrtinky jabĺk i hrušiek a vložíme na 25 minút do rúry vyhriatej na 200 °C.

Zostávajúce dve vajcia zmiešame so smotanou, kryštálovým cukrom i múkou a vylejeme na ovocie. Nákyp znovu vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút doružova.

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk