Recept na fantastický jogurtový koláč s černicami a mandľovou mrveničkou

Recept na fantastický jogurtový koláč s černicami a mandľovou mrveničkou
Recept na fantastický jogurtový koláč s černicami a mandľovou mrveničkou shutterstock.com

Recept, ktorý sa dá zvládnuť do hodiny a výsledok stojí za to. Vyslúšajte tento jogurtový koláč s černicami.

Na jogurtový koláč s černicami budeme potrebovať:

Cesto: 300 g bieleho jogurtu, 1 vajce, 300 g práškového cukru, 300 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 200 g černíc, tuk na vymastenie a polohrubá múka na vysypanie formy, 50 g polohrubej múky na obalenie černíc.

Mandľová mrvenička: 30 g masla, 2 vanilkové cukry, 30 g mandlí, 20 g polohrubej múky, práškový cukor na posypanie.

Postup: Jogurt zmiešame s vajcom, práškovým cukrom a preosiatou múkou s kypriacim práškom. Pripravíme redšie cesto, ktoré vylejeme do okrúhlej formy (priemer 28 cm) s vyšším okrajom vymazanej tukom a vysypanej múkou. Na cesto rozložíme černice obalené v polohrubej múke a pečieme v rúre predhriatej na teplotu 160 °C asi 15 minút.

Maslo rozpustíme v kastróliku, odstavíme a pridáme vanilkový cukor, ošúpané a nasekané mandle i múku. Spracujeme mäkšiu mrveničku, ktorou posypeme zapečený koláč. Mrvenička vytvorí väčšie hrudky. Koláč dopekáme pri teplote 180 °C asi 30 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť vo forme a potom nakrájame na kúsky. Ak sú černice kyslejšie, môžeme koláč pocukrovať.

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk