Jablkovo maková maškrta

Jedlo, koláč, jablkovo maková maškrta, recepty, pečenie
Mili

Opäť je tu inšpirácia, ako potešiť maškrtné jazýčky vašich najbližších.

Jablkovo maková maškrta

Prvé cesto: 250 g hladkej múky, 250 g margarínu, 4 lyžice kyslého mlieka alebo jogurtu.

Druhé cesto: 4 žĺtka, 250 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 polievkové lyžice kakaa, citrónová kôra, 1 a pol kila nastrúhaných jabĺk a 150 g pomletého maku, sneh zo štyroch bielkov.

Suroviny na prvé cesto zmiesime dokopy. Cesto rozdelíme. Prvú časť rozvaľkáme a dáme na vymastený a pomúčený plech.

Druhé cesto pripravíme tak, že vymiešame žĺtka s cukrom, pridáme kakao, jablká, mak a sneh zo štyroch bielkov. Makové cesto vylejeme na pripravený plát z prvého cesta. Prikryjeme rozvaľkanou druhou polovicou a popicháme vidličkou.

Pečieme pri teplote okolo 180 °C cca 40 minút. Upečené posypeme cukrom.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk