Jablkovo figový chlebíček

Jablkovo figový chlebík, koláč, recepty, pečenie, zákusok
shutterstock.com

Tradičný sobotňajší koláč nesmie ani dnes chýbať.

Na jablkovo figový chlebík budeme potrebovať:

Suroviny:

750 g jabĺk, 125 g sušených fíg, 300 g cukru, 250 g hrozienok, 1 lyžička škorice, 1/2 lyžičky mletých klinčekov, 2 lyžičky korenia do perníka, 1 lyžica kakaa, 200 g mletých lieskových orieškov, 2 vajcia, 500 g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku

Postup:

Jablká ošúpeme, rozrežeme na štvrtinky, odstránime jadrovník a nastrúhame na hrubom strúhadle. Zmiešame s cukrom a necháme cez 3-4 hodiny postáť. Potom k jablkám primiešame hrozienka, škoricu, klinčeky, korenie do perníka, žĺtka, kakao a mleté oriešky. Potom vmiešame sušené figy nakrájané na malé kúsky. Múku zmiešame s kypriacim práškom a vmiešame do jablkovej hmoty.

Nakoniec pridáme do tuha vyšľahaný sneh z bielkov. Formu na chlebíček (26 cm) dobre vymastíme, vysypeme strúhankou a vylejeme do nej cesto. Pomúčenými rukami cesto zahladíme a zľahka pritlačíme.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 60 minút.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk