Irenin koláč s pudingom

Irenin koláč s pudingom, pečenie, zákusok, recepty
shutterstock.com

Ani dnes na vás nezabudneme so skvelým receptom.

Na Irenin koláč s pudingom budeme potrebovať

220 g polohrubej múky, 5 ks vajec, 250 g práškového cukru, 1 polievková lyžica kakaa, 1 ks vanilínový cukor, 1 dl vody,1 dl oleja,1 ks prášok do pečiva

Puding:

1 liter mlieko

2 ks vanilkového pudingu

4 polievkové lžice kryštálového cukru

Krém:

2 ks práškovej šľahačky, 300 ml mlieka, 400 ml kyslej pochúťkovej smotany, 1 vanilkový cukor, 1 polievková lyžica práškového cukru

Z bielkov vyšľaháme tuhy sneh. Pridáme žĺtka. Vmiešame po lyžiciach zmiešaný práškový cukor, polohrubú múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Potom pridáme olej s vodou. Pekáč vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto a ukladáme naň po lyžiciach uvarený puding. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na teplotu 170- 180 °C.

Po vychladnutí potrieme krémom, ktorý pripravíme vyšľahaním práškovej šľahačky s mliekom a cukrom a primiešaním smotany.

Koláč ozdobíme buď postrúhanou čokoládou alebo roztopenou, ktorú pokvapkáme povrchu.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk