Hriešne dobré nescafé rezy

Hriešne dobré nescafé rezy, koláč, zákusok, recepty
Thinkstock

Potešte svojich blízkych chutným kávovým koláčikom.

Budeme potrebovať:

Suroviny na cesto:

5 vajec, 1 hrnček (250 ml) Granka, 1 ½ hrnčeka polohrubej múky, 1 hrnček krupicového cukru, ½ prášku do pečiva, ½ hrnčeka oleja, 130 ml osladenej vychladnutej nescafé kávy, 100 – 120 ml osladenej nescafé kávy na poliatie, lekvár podľa chuti

Suroviny na krém:

500 ml mlieka, 1 ½ balíčka zlatého klasu, 150 ml tmavej čokolády, 100 g masla, 100 ml osladenej kávy, 100 g krupicového cukru, 15 g želatíny, 100 g mascarpone

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme Granko, polohrubú múku s kypriacim práškom, olej a kávu. Spolu premiešame a cesto dáme do vymasteného, múkou vysypaného plechu. Upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C. Upečené ešte teplé cesto popicháme dreveným špáradlom a pokvapkáme teplou osladenou kávou. Kávu necháme vsiaknuť a po vychladnutí cesto potrieme lekvárom. Navrstvíme krém a odložíme na 8-10 hodín do chladu odstáť. Koláč môžeme dozdobiť čokoládovou polevou alebo čokoládovou ryžou. Po stuhnutí pokrájame.

Krém:

Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding. Počas chladenia občas premiešame. Maslo a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Do osladenej kávy dáme napučať želatínu, ktorú potom rozpustíme. Do vychladnutého pudingu vmiešame vychladnutú čokoládu s maslom, mascarpone, dobre vymiešame a potom vmiešame rozpustenú želatínu v káve.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk