Famózne medové rezy

Medové rezy, pečenie, koláč, rezy, recepty, sladkosť, culinarium
shutterstock.com

Koláčik, ktorý dokonalo poteší všetky vaše chuťové zmysly.

Na medové rezy budeme potrebovať

Suroviny:

Cesto

60 g medu, 2 vajcia, 60 g masla, štipka soli, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 500 g hladkej múky, 140 g práškového cukru

Krém

200 g sladeného kondenzovaného mlieka, 50 g vlašských orechov, 50 ml umu, 250 g masla

Postup:

Vo vodnom kúpeli rozpustíme med s cukrom a maslom. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom primiešame vajcia, soľ, sódu bikarbónu a nakoniec preosiatu múku. Hotové cesto necháme odpočinúť 30 minút pri izbovej teplote, rozdelíme ho na 4 diely a z každého vyvaľkáme obdĺžnik. Prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 °C asi 20 minút.

Po upečení necháme pláty cesta vychladnúť na papieri a potom papier odstránime. Pláty naskladáme na seba a strany zarovnáme. Odrezky najemno rozmrvíme a zmiešame s nasekanými vlašskými orechmi. Zmes odložíme bokom na posypanie povrchu koláča.

Zmäknuté maslo vyšľaháme s kondenzovaným mliekom a umom na hladký krém, ktorým potrieme postupne pláty a zlepíme ich na seba. Povrch potrieme krémom a posypeme zmesou s orechmi.

Medový koláč uložíme do chladničky na 24 hodín odležať. Potom nakrájame. Nech sa podarí. 🙂

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk