Falošná gaštanová torta

Falošná gaštanová torta, koláč, zákusok, čokoláda, jedlo, recepty
shutterstock.com

Vynikajúca tortička, ktorú treba len upiecť a vyskúšať.

Na Falošnú gaštanovú tortu budeme potrebovať:

Suroviny:

4 vajcia, 4 lyžice hladkej múky, 4 lyžice práškového cukru, 4 lyžice vlažnej vody, 1 lyžičku prášku do pečiva

Krém:

600 g uvarených zemiakov, 6 lyžičiek umu alebo rumovej príchute, 200 g masla, 2 lyžice kakaa, 400 g práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, džem.

Postup:

Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme vodu a múku s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho zapracujeme do cesta.

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a v mierne vyhriatej rúre upečieme. Vychladnuté ho prekrojíme a jednu časť natrieme džemom.

Krém pripravíme z prelisovaných zemiakov, masla a ostatných prísad. Vymiešame ho dohladka a časť rozotrieme na džem. Prikryjeme druhou polovicou korpusu a celú tortu rovnomerne natrieme zostávajúcim krémom. Môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou alebo orechmi.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk