Čokoládová torta zdobená ganache krémom

Čokoládová torta s ganache krémom

Milujete čokoládu? Potom musíte vyskúšať tento skvelý recept na lahodný čokoládový krém a korpus.

Ak upečiete takúto chutnú tortu vášmu drahému, zaručene vás bude milovať!

Pripravte si tieto suroviny:

Na korpus:
6 vajec, 250 g práškového cukru, 150 ml oleja, 150 ml vody, 330 g hladkej múky (bezlepkovej Schär Mix C), 1 ks prášok do pečiva.

Na maslový čokoládový krém:
1 pudingový čokoládový prášok, 125 g kvalitnej čokolády, 250 g masla, 400 ml mlieka, 10 PL práškového cukru.

Na ganache krém:
200 g kvalitnej horkej čokolády, 100 g kvalitnej nugátovej čokolády, 250 ml sladkej tučnej smotany 36%, 60 g masla.

Na potretie piškóty a na ozdobu:
ríbezľový džem, čokoládové pralinky, mandľové lupienky, jedlé strieborné guľôčky.

Postup:

Korpus:

Oddelíme si bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, počas šľahania pridávame postupne najprv olej, vodu, prášok do pečiva a múku primiešame už len vareškou. Bielky si vyšľaháme do tuha so štipkou soli. Sneh opatrne po viacerých častiach vareškou primiešame k žĺtkovej zmesi. Vylejeme do vymastenej a múkou posypanej tortovej formy. Pečieme pri teplote 160 až 170 °C približne 40 minút. Každá rúra pečie inak, prispôsobte čas a teplotu pečenia tej vašej.

Ihlicou na pečenie alebo špajdľou vyskúšame, či je korpus prepečený. Ak treba, znížime teplotu, korpus zakryjeme papierom na pečenie a pečieme dovtedy, kým nie je riadne prepečený. Po vytiahnutí z rúry ho necháme vo forme vychladnúť po dobu 15 minút. Potom pomocou noža uvoľníme boky a odstránime formu. Po úplnom vychladnutí rozkrojíme tortu na 3 časti.

Maslový čokoládový krém:

Uvaríme puding z pudingového prášku a mlieka. Kým je horúci, nalámeme do neho čokoládu a miešaním ju necháme rozpustiť. Čokoládový puding necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a potom ho postupne po častiach zašľaháme do vychladnutého čokoládového pudingu.

Ganache čokoládový krém:

Rozpustíme si čokoládu vo vodnom kúpeli. Po rozpustení ju dáme dolu z pary, prilejeme smotanu a miešame, kým sa masa nespojí. Na záver primiešame maslo, ktoré si predtým, ak treba, rozpustíme. Miešame, kým sa maslo nespojí s čokoládovou hmotou. Uložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie na celú noc.

Dokončenie:

Spodný a stredný plát korpusu potrieme ríbezľovým, alebo iným džemom. Na to natrieme čokoládový maslový krém a pláty spojíme. Celú tortu potrieme maslovým krémom a zarovnáme. Boky obsypeme mandľovými lupienkami. Na spodný okraj torty a po vrchnom obvode nastriekame pri izbovej teplote zohriaty ganache krém. Treba s ním pracovať rýchlo, pri dlhšej manipulácii sa začne topiť. Vrch torty ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Dobrú chuť!

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk