Čokoládová pena

čokoládová pena, varenie, pečenie, recepty, čokoláda, miska, pohár
shutterstock.com

Držíte diétu do plaviek? Doprajte si malú odmenu, ktorá nenapácha až také škody na vašej postave.

Čokoládová pena

Suroviny:

400 g horkej čokolády (80 % kakaa), 6 vajec, 7 cl umu, 1 pomaranč, 4 lyžičky kávy, štipka soli.

Postup:

Čokoládu nalámeme a nasypeme do hrnca. Uvaríme pol šálky veľmi silnej kávy a spolu s umom ju nalejeme do hrnca. Zahrievame na miernom ohni buď vo vodnom kúpeli, či priamo na platni. Čokoládu necháme rozpustiť, miešame, aby sa spojila dohladka. Pokiaľ je hmota príliš tuhá, pridáme trochu vody. Ako náhle sa čokoláda rozpustí na hustý a hladký krém, odstavíme z ohňa.

Medzitým nastrúhame pomarančovú kôru. Polovičku kôry vložíme do hrnca a zamiešame. Oddelíme žĺtky od bielkov a dáme do dvoch misiek. Z bielkov vyšľaháme veľmi tuhý sneh.

Čokoládu vlejeme do misky so žĺtkami. Dôkladne miešame, pokiaľ krém nebude úplne premiešaný. Pozorne skontrolujeme, či čiastočky bielkov alebo čokolády neklesli na dno nádoby.

Servírujeme do malých pohárov, posypeme pomarančovou kôrou a dáme vychladiť.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk