Chlebíčky s úžasnou vajíčkovou nátierkou

Chlebíčky s úžasnou vajíčkovou nátierkou
Chlebíčky s úžasnou vajíčkovou nátierkou Foto: ilustračné, GettyImages

Menej je niekedy viac. Obľúbená vajíčková nátierka je len zo 7 surovín (ktoré ale môžete ľubovoľne obmieňať podľa stavu chladničky), behom chvíľky hotová, ale pritom úplne bezkonkurenčná. Využijete ju na jednohubky, chlebíčky aj jednoducho len tak na raňajky.

Ingrediencie pre:
1 misku
Vajíčková nátierka

6 ks vajcia
3 lyžice majonézy
150 g čerstvého krémového syra
1,5 lyžice dijonskej horčice
2 ks jarnej cibuľky
1 lyžička soli
1 štipka korenia

Na obloženie (vajcia dajte pokojne slepačie)

10 ks prepeličích vajec
2 lyžice čerstvej pažítky
1 zväzok reďkoviek

Postup
01.

Vajcia vložte do vriacej vody, 10 minút povarte, schlaďte studenú a po vychladnutí olúpte. Ak chcete slepačími vajcami aj zdobiť, uvarte ich rovno viac, nech máte na obloženie chlebíčkov. Šesť vajec nasekajte nadrobno. Jarnú cibuľku očistite a tiež nasekajte.

02.

Vajíčka zmiešajte s majonézou, cibuľkou a žervé. Dochuťte horčicou, soľou a poriadnou dávkou čerstvo mletého korenia.
03.

Natierajte na pečivo (podstatne lepšie ako klasická veka je čerstvá bageta alebo aj dobrý chlieb), zdobte podľa chuti a stavu zásob. Môžete dať na 4 minúty povariť prepeličie vajcia, plátky reďkoviek a pažítku, ale hodí sa aj jarná cibuľka, camembert, šunka, slepačie vajcia a podobne.

Obmeny: Namiesto jarnej dajte kúsok klasickej cibule alebo hrsť pažítky, pridajte sušené paradajky, pokrájanú šunku alebo žervé nahraďte tvarohom. Dochutiť môžete aj sladkú či pálivou paprikou alebo nátierku zmiešať s roztlačeným avokádom a trochou citróna proti zhnednutiu. Ľahko z nej urobíte aj tuniakovú nátierku – stačí pridať plechovku scedeného tuniaka.

Zdroj: www.prozeny.cz

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk