Černicovo tvarohová delikatesa

černice, černicovo tvarohová delikatesa, koláč, ovocie, recepty
shutterstock.com

Nastal čas černíc, tak prečo nevyužiť liečivú silu týchto tmavých plodov? Tento víkend vás preto čaká nádielka černicových receptov.

Na Černicovo tvarohovú delikatesu potrebujeme:

Suroviny:

400 g černíc, 500 ml mlieka, 4 vajcia, 1 prášok do pečiva, 1 citrón, 200 g masla, 150 g práškového cukru, 250 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor

Tvarohová plnka:

250 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový puding, 200 ml mlieka

Postup:

Pripravíme si väčšiu nádobu, v ktorej vyšľaháme vajcia, maslo a cukor na hustú penu. Potom pridáme múku, prášok do pečiva, mlieko a nastrúhanú citrónovú kôru. Cesto premiešame a vylejeme do tortovej formy vymastenej tukom a povrch zarovnáme. Pečieme približne 30 minút pri teplote 180 °C.

Príprava plnky:

Do hrnca vlejeme mlieko, pridáme cukor, puding a povaríme. Po vychladnutí do zmesi primiešame tvaroh. Hotovú náplň natrieme na upečený korpus, vrch môžeme ozdobiť černicami. Koláč dáme približne na 20 minút ešte zapiecť.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk