Recept na diétnu baklažánovú pizzu bez cesta

Baklažánová pizza
Ilustračné, www.thinkstockphotos.com Thinkstock

Doprajte si náš najobľúbenejší hriech bez zlého svedomia. Máme pre vás zdravý variant – baklažánovú pizzu bez cesta so syrom a rajčinami. 

Baklažánová pizza pre dve osoby

1 baklažán (cca 300 g)

100 g strúhaného syra,

8 cherry paradajok,

hrsť bazalky

soľ a čierne korenie

Postup

Baklažán umyte a nakrájajte na kolieska asi o šírke prstu. Zľahka osoľte. Nechajte 3-5 minút, nech baklažán pustí šťavu. Cherry paradajky umyte a nakrájajte na plátky. Prebytočnú vodu z baklažánu vysušte kuchynským papierovým obrúskom. Potom položte baklažánové kolieska na plech vystlaný papierom na pečenie. Obložte ich syrom, paradajkami a bazalkou. Teplovzdušnú rúru rozohrejte na 180 °C. Pečte 15-20 minút, pokiaľ syr nebude zlatohnedý.

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk