Anjelská maškrta

Anjelská maškrta, koláč, zákusok, recepty, culinarium, jedlo, sladkosť
shutterstock.com

Vynikajúci koláčik, ktorý vám vylepší deň.

Na Anjelskú maškrtu budeme potrebovať:

Suroviny:

120 g krupicového cukru, 200 g hladkej múky, 5 vajec, 1/2 kypriaceho prášku do pečiva, 80 g oleja, tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu.

Na dokončenie:

0,2 l silnej čiernej kávy alebo kakaa, 0,25 l smotany na šľahanie, 1 vanilkový cukor, kakao na posypanie.

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Potom primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a nakoniec olej. Hotové cesto rozotrieme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou. Pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 °C asi 20 minút. Upečený koláč necháme na plechu krátko vychladnúť a potom ho vyklopíme. Po úplnom vychladnutí ho poprepichujeme obráteným koncom varešky a polejeme kávou alebo kakaom. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a natrieme na povrch koláča. Nakoniec posypeme kakaom.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk